Najčešća pitanja

Najčešća pitanja

Sve što vas zanima

Slobodno pitajte

Ova stranica treba da vam pruži odgovore na sva pitanja i razjasni nedoumice koje možete imati u vezi života u Domu učenika.
Niste pronašli odgovor na svoje pitanje? Ako imate pitanje na koje nije odgovoreno, molimo vas da nam ga pošaljete i mi ćemo ga dodati na stranicu.

  Jednostavno. Pročitajte detaljno uputstvo i popunite online prijavu.

  Dom učenika nalazi se u samom centru Vršca, u blizini svih najvažnijih gradskih sadržaja.

  Pri organizaciji života u domu pazili smo da napravimo balans između obaveza i razonode. Sva pravila su detaljno definisana kućnim redom Doma.

  Svake godine Dom prima 160 učenika raspoređenih u 4 dvokrevetne sobe, 7 trokrevetnih, 32 četvorokrevetnih, 7 petokrevetnih i 3 sobe sa šest i više kreveta.

  Za bezbednost i zdravlje učenika i studenata brinu se svi zaposleni u domu. Dom poseduje fizičko obezbeđenje, kontrolu ulaska u dom i video nadzor.

  Roditelji i staratelji mogu da posete učenika svakog dana od 8 do 21h.

  Pravo na smeštaj i ishranu u Domu imaju redovni učenici srednjih škola u Vršcu  i redovni studenti Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“  i  Učiteljskog fakulteta, čije mesto prebivališta nije u Vršcu.

  Studenti žive u Domu i na raspolaganju im je 50 mesta.

  Knjige se mogu pozajmiti. Besplatnim učlanjenjem u biblioteku na raspolaganju vam je 3650 naslova iz oblasti školske lektire, beletristike i stručne literature iz  umetnosti, istorije, psihologije, pedagogije…

  Svakog dana učenici imaju tri uravnotežena obroka.

  Učenici se mogu baviti sportsko-rekreativnim aktivnostima u periodu slobodnog vremena propisanog  Kućnim redom. Dom raspolaže otvorenim sportskim terenom za mali fudbal, odbojku i košarku. U toku zimskog perioda učenicima su na raspolaganju iznajmljen sportski teren i streljana.

  U Domu trenutno postoji 12 aktivnih sekcija, sa mogućnošću osnivanja novih ukoliko postoji interesovanje.

  Kada imate neki problem prvenstveno se možete obratiti vaspitačima i pedagogu. U zavisnosti od prirode i hitnosti problema možete se obratiti radniku na obezbeđenju, kao i svim zaposlenima u Domu.