Најчешћа питања

Најчешћа питања

Све што вас занима

Слободно питајте

Ова страница треба да вам пружи одговоре на сва питања и разјасни недоумице које можете имати у вези живота у Дому ученика.
Нисте пронашли одговор на своје питање? Ако имате питање на које није одговорено, молимо вас да нам га пошаљете и ми ћемо га додати на страницу.

  Једноставно. Прочитајте детаљно упутство и попуните онлине пријаву.

  Дом ученика налази се у самом центру Вршца, у близини свих најважнијих градских садржаја.

  При организацији живота у дому пазили смо да направимо баланс између обавеза и разоноде. Сва правила су детаљно дефинисана кућним редом Дома.

  Сваке године Дом прима 160 ученика распоређених у 4 двокреветне собе, 7 трокреветних, 32 четворокреветних, 7 петокреветних и 3 собе са шест и више кревета.

  За безбедност и здравље ученика и студената брину се сви запослени у дому. Дом поседује физичко обезбеђење, контролу уласка у дом и видео надзор.

  Родитељи и старатељи могу да посете ученика сваког дана од 8 до 21h.

  Право на смештај и исхрану у Дому имају редовни ученици средњих школа у Вршцу  и редовни студенти Високе школe струковних студија за васпитаче „Михаило Палов“  и  Учитељског факултета, чије место пребивалишта није у Вршцу.

  Студенти живе у Дому и на располагању им је 50 места.

  Књиге се могу позајмити. Бесплатним учлањењем у библиотеку на располагању вам је 3650 наслова из области школске лектире, белетристике и стручне литературе из  уметности, историје, психологије, педагогије…

  Сваког дана ученици имају три уравнотежена оброка.

  Ученици се могу бавити спортско-рекреативним активностима у периоду слободног времена прописаног  Кућним редом. Дом располаже отвореним спортским тереном за мали фудбал, одбојку и кошарку. У току зимског периода ученицима су на располагању изнајмљен спортски терен и стрељана.

  У Дому тренутно постоји 12 активних секција, са могућношћу оснивања нових уколико постоји интересовање.

  Када имате неки проблем првенствено се можете обратити васпитачима и педагогу. У зависности од природе и хитности проблема можете се обратити раднику на обезбеђењу, као и свим запосленима у Дому.